Udgivet i

Solcreme til ansigtet

solcreme til ansigtet

Skulle jeg på ud på en øde ø hvor jeg kun måtte have 1-2 produkter med, så var det A-vitamin creme og solcreme.

Jeg elsker at fortælle om solcreme og har svært ved at stoppe, når jeg først er kommet i gang….MEN det er kun fordi jeg ved hvor vigtigt det er at bruge solcreme og hvad man alt kan forebygge ved at bruge den.

90 % af ældningen af huden skyldes solen. Jeg elsker solen, men jeg har også respekt for den og nyder den med omtanke. Og så kan man jo snyde sig flot brun med spray tan og en god selvbruner.

solcreme til ansigtetDer er altid mange spørgsmål, når det gælder solcreme….
Nogle af dem jeg hører oftest er:

 • Hvorfor er det så vigtigt at bruge solcreme ?
 • Skal jeg ikke kun bruge solcreme når jeg er i solen og det er sommer ?
 • Hvad er forskellen på de forskellige solfaktor ?
 • Hvor længe beskytter en solcreme ?
 • Jeg bruger en dagcreme med faktor 15. Er det ikke nok?

Ved brug af solcreme kan du:

 • Forebygge rynker
 • Undgå Solskader
 • Undgå Pigmentforandringer
 • Have en sund og stærk hud
 • Forebygge hud og modermærkekræft

Det er især vigtigt at undgå solskoldninger, hvis du vil forebygge kræft i huden, MEN også den samlede mængde af UV strålinger, du får igennem livet har betydning. Så bliv god til at bruge en ansigts solcreme hver dag året rundt. Gør det til en god vane i din daglige hudplejerutine.

Hvorfor er det så vigtigt at bruge solcreme ?

Der findes faktisk 3 slags UV stråler – UVA, UVB og UVC stråler

 • UVC stråler bliver stoppet af klodens ozonlag, så de når aldrig jordens overflade og kan skade huden og os mennesker. Derfor er det også vigtigt at vi passer på klodens ozonlag.
 • UVA stråler er de daglige stråler som er fremme hver dag året rundt.
  De stråler går igennem et vindue glas og er de lange stråler som går dybest ned i huden og som gør huden slap og rynket. Kan også give soleksem. UVA giver desuden huden farve.
  UVA stråler er medvirkende til udvikling af hudkræft, derfor er det vigtigt at beskytte sig med en solcreme hver dag året rundt.
 • UVB stråler er de korte stråler og som rammer overhuden. De stråler gør at huden bliver solskoldet. UVB stråler er også medvirkende til udvikling af hudkræft. Derfor er det ALTID vigtigt at have en solcreme på, der indeholder både UVA og UVB beskyttelse.

solcreme til ansigtet

Skal jeg ikke kun bruge den når jeg er i solen og det er sommer ?

UV strålingerne kan godt trænge igennem skyerne, selvom det er overskyet. Derfor bruger jeg solcreme hver dag året rundt og det er blevet en naturlig del af min hudpleje rutine hver morgen. Jeg tænker ikke på den som en solcreme, men som min “frakke” jeg skal have på hver dag.

Dog må vi ikke glemme at solen danner D-vitamin i huden, så derfor er det også vigtigt at få noget sol. D-vitamin er vigtigt for vores knogler og muskler.

D-vitamin findes også i fødevarer som æg, mælk, kød og særligt fede fisk. Den vigtigste kilde til D-vitamin er dog stadig solen.

Der er rigtig mange der tager på skiferie, hvor solen jo ofte også er højt på himlen. Her er det også vigtigt at at smøre sig flere gange om dagen.

Hvad er forskellen på de forskellige solfaktor ?

Der findes forskellige faktor man kan vælge imellem

 • Faktor 15 beskytter din hud 93 %
 • Faktor 30 beskytter din hud 97 %
 • Faktor 50 beskytter din hud 98 %

Mange tror at en faktor 30 beskytter dobbelt af en faktor 15, dette er ikke rigtigt. Så find en solfaktor din hud kan lide at have på, så er det større chancer for at du har lyst til at bruge den.

Hvor længe beskytter en solcreme ?

En solcreme skal smøres på hver 2 time, (hvis din hud er udsat for direkte sol) – uanset hvilken solfaktor du bruger. Det holder IKKE længere fordi man har en faktor 30 eller 50 på. For mig er det vigtigste at have en solcreme på jeg og min ansigtshud føler sig tilpas med.

Min hud er fan af Environ Rad Solcreme med SPF 15.
Gå til produkt

Men har man fedtet og uren hud, så anbefales Environ Alpha Day Lotion.
Gå til produkt

Jeg bruger en dagcreme med faktor 15. Er det ikke nok?

Hvis man vil passe ekstra godt på sin hud, så brug en solcreme som den sidste del af din daglige morgen hudplejerutine. Mit svar er, at det ikke er nok og derfor anbefaler jeg altid mine kunder, at bruge en solcreme til ansigtet.

En solfaktor fylder rigtig meget i en creme og der er jo også andre ingredienser i en dagcreme (som fugt og anti-age) og man kan så ikke forvente, at dagcremen giver alt 100 %.